NAJSOČNIJI BATACI Sa belim lukom, medom ili paradajz sosom, meso se lepi za prste
Koje god da izaberete, nećete da pogrešite.
S belim lukom i parmezanom
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
veza peršuna
100 g prezli
40 g parmezana
5 čenova belog luka
2 dl belog vina
ulje, so
Priprema:
Batake začinite, uvaljajte ih u prezle i poređajte u vatrostalnu činiju. Pospite ih seckanim belim lukom, peršunom i parmezanom, prelijte uljem i belim vinom, pa prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj sklonite foliju, pa ostavite batake da se lepo zapeku.
Sa medom
Sastojci:
5 pilećih bataka bez karabataka
40 g putera
sok od 1 limuna
50 g meda
2 čena belog luka
so, biber
2 kašičice crvene mlevene paprike.
Priprema:
U šerpu stavite puter, sok od limuna, med i seckani beli luk, a onda sve stavite na ringlu i kuvajte pet minuta. Batake začinite solju, biberom i mlevenom paprikom, stavite ih u pleh, prelijte ih sosom od meda i limuna, pa prekrijte folijom. Pecite ih oko 30 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i zapecite još desetak minuta.
U paradajz sosu
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatacima
so, biber
2 kašike putera
Ulje
200 g crnog luka
2 šargarepe
2 paprike
4 ljute papričice
2 čena belog luka
500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Pohovani u kornfleksu
Sastojci:
5 bataka
250 ml mleka
200 g kukuruznog brašna
200 g kornfleksa
pola kocke za supu
2 jajeta
100 g prezli
Priprema
Batake dobro osušite. Pomešajte brašno sa mrvljenom kockom za supu. Umutite jaja s mlekom. Batake umočite u jaja, pa u brašno, opet u jaja i na kraju u kornfleks. Pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.
Možda vas zanima:
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
BATACI SA MEDOM Hrskavi i mekani, a meso se lepi za prste, bolje sigurno niste jeli
Služite uz salatu ili prilog po želji.
BATACI U PARADAJZ SOSU Za ručak koji se pamti, nikad sočniji, a meso se lepi za prste
Mekani i ukusni, cela porodica će ih obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)