5 NAJBOLJIH MARINADA ZA MESO Roštilj će biti slasan i aromatičan, za pravo zadovoljstvo
Osnovna marinada, od tamnog piva, pikantna ili bbq dodaće na ukusu svakom mesu.
1. Osnovna marinada
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 4 čena belog luka
Priprema
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte. Kad dobijete emulziju dodajte i preostalu količinu ulja i sirćeta, pa time dobro protrljajte meso sa svih strana.
2. BBQ marinada
Potrebno vam je:
- 1 šoljica paradajz sosa
- 2 kašičice šećera
- pola šoljice vode
- ¼ šoljice sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica crvene paprika
Priprema
U posudu stavite sve sastojke i zagrejte na laganoj vatri. Pustite da prokuva, smanjite vatru i pustite da se marinada polako kuva jedan sat. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je prebacite u staklenu posudu s poklopcem. Čuvajte u frižideru.
3. Marinada od tamnog piva
Potrebno vam je
- 200 ml paradajz sosa
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 330 ml tamnog piva
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog čilija
Priprema
Prokuvajte sastojke na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje. Nakon 30-40 minuta, kada postignete željenu gustinu, sklonite s vatre i pustite da se ohladi u potpunosti. Ohlađeni sos prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u frižidru.
4. Slatko ljuta marinada
Potrebno vam je:
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika kajenskog bibera
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 200 ml ulja
Priprema
Pomešajte sve sastojke pomešajte i čuvajte u zatvorenoj posudi.
5. Pikantna marinada
Potrebno vam je:
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika smeđeg šećera
- pola kašike soli
- pola kašike bibera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika crvene paprike
- pola kašike kajenskog bibera
- 200 ml suncokretovog ulja
- 2 kašike senfa
Priprema
Stavite sve sastojke u posudu pa promešajte.Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)