5 NAJBOLJIH MARINADA ZA MESO Roštilj će biti slasan i aromatičan, za pravo zadovoljstvo
Osnovna marinada, od tamnog piva, pikantna ili bbq dodaće na ukusu svakom mesu.
1. Osnovna marinada
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 4 čena belog luka
Priprema
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte. Kad dobijete emulziju dodajte i preostalu količinu ulja i sirćeta, pa time dobro protrljajte meso sa svih strana.
2. BBQ marinada
Potrebno vam je:
- 1 šoljica paradajz sosa
- 2 kašičice šećera
- pola šoljice vode
- ¼ šoljice sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica crvene paprika
Priprema
U posudu stavite sve sastojke i zagrejte na laganoj vatri. Pustite da prokuva, smanjite vatru i pustite da se marinada polako kuva jedan sat. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je prebacite u staklenu posudu s poklopcem. Čuvajte u frižideru.
3. Marinada od tamnog piva
Potrebno vam je
- 200 ml paradajz sosa
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 330 ml tamnog piva
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašika belog luka u prahu
- pola kašičice mlevenog čilija
Priprema
Prokuvajte sastojke na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje. Nakon 30-40 minuta, kada postignete željenu gustinu, sklonite s vatre i pustite da se ohladi u potpunosti. Ohlađeni sos prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u frižidru.
4. Slatko ljuta marinada
Potrebno vam je:
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika kajenskog bibera
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 200 ml ulja
Priprema
Pomešajte sve sastojke pomešajte i čuvajte u zatvorenoj posudi.
5. Pikantna marinada
Potrebno vam je:
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika smeđeg šećera
- pola kašike soli
- pola kašike bibera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika crvene paprike
- pola kašike kajenskog bibera
- 200 ml suncokretovog ulja
- 2 kašike senfa
Priprema
Stavite sve sastojke u posudu pa promešajte.Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
MAĐARICE OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE Ove 4 razlike su ključne, a mnogo utiču na ukus
Trikovi su jednostavni, a jelo ispadne fenomenalno.
5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)