GRIZ KOCKE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Jeftin slatkiš skupog ukusa koji se ne odbija
Slatkiš koji se pravi brzo i lako, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je
- 1 šolja vode
- 1 šolja šećera
- 2 kašike putera + 1 kašičica
- 2 kašike griza
- 1/2 šolje brašna
- 1 kašičica kardamoma u prahu
Priprema
Vodu i sirup pomešajte u šerpi, pa kuvajte dok tečnost ne proključa, uz neprestano mešanje. U jednoj posudi otopite puter, pa dodajte brašno i griz. Pomešajte da se sastojci sjedine. Pržite u tiganju 4 minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte pripremljeni sirup pa kuvajte dok ne dobijete testo. Dodajte kardamom i kašičicu putera, pa mešajte i dalje. Smesu izlijte u kalup premazan puterom pa ravnomerno rasporedite. Pustite da se ohladi pa secite na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)