POSNA SALATA OD PASULJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Savršena salata za dane posta.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 5 suvih ljutih paprika
- 2 čena belog luka
- 30 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
Priprema
Noć pre pripreme potopite pasulj u vodu i tako ostavite. Sutradan procedite i dolijte novu vodu. Kuvajte pasulje sve dok ne omekša. Potpopite suve paprike u vodu 10 do 15 minuta, pa ih procedite. Onda ih isecite po želji. Pasulj stavite u blender pa ga dobro izblendajte. Dodajte paprike, beli luk, sirće i ulje. Posolite po želji. Opet dobro izblendajte. Mažite salatu na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu. Prijatno!
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)