DESERT KOJI SE PRAVI LAKO A KREPI DUŠU I TELO Posna pita sa makom i višnjama za prave sladokusce

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni desert za dane posta ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko, a drugačije.

posna pita sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mlevenog maka
  • 500 g kora za pitu
  • 200 g višanja
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • malo cimeta

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak i šećere pa nalijte vodu. Promešajte dobro da se sastojci sjedine i smesa postane kao za palačinke. Onda kuvajte dok ne proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite jednu koru pa je premažite filom od maka. Dodajte još jednu koru i opet nanesite fil. Naređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati filom. Onda opet višnje pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Poslednje stavite koru prethodno poprskanu vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading