GREŠKE KADA PRAVITE PITU Promenite ovo i neće pucati niti biti suva, već mekana kao duša
Ako i vi pravite ove greške kada spremate pitu, primenite ove jednostavne trikove.
Ne držite kore pod vlažnom krpom
Ako ste kore držali u zamrzivaču, ostavite ih cele noći u frižideru, da se odlede. Onda otvorite pakovanje, i dok pripremate pitu, ostatak kora držite pod vlažnom krpom, jer se veoma brzo suše.
Pokušavate da smanjite ili izbacite masnoću
Pravljenje pite zahteva masnoću kao što je mast, puter, ulje. Da bi bila ukusna, ovo nemojte da preskačete. Pravilo je da svaku pitu treba natopite mešavinom vode i masnoće, kako bi ona ostala sočna.
Stavljate pitu u zagrejanu rernu
Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.
Sečete pitu tek kada je pečena
Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)