GREŠKE KADA PRAVITE PITU Promenite ovo i neće pucati niti biti suva, već mekana kao duša
Ako i vi pravite ove greške kada spremate pitu, primenite ove jednostavne trikove.
Ne držite kore pod vlažnom krpom
Ako ste kore držali u zamrzivaču, ostavite ih cele noći u frižideru, da se odlede. Onda otvorite pakovanje, i dok pripremate pitu, ostatak kora držite pod vlažnom krpom, jer se veoma brzo suše.
Pokušavate da smanjite ili izbacite masnoću
Pravljenje pite zahteva masnoću kao što je mast, puter, ulje. Da bi bila ukusna, ovo nemojte da preskačete. Pravilo je da svaku pitu treba natopite mešavinom vode i masnoće, kako bi ona ostala sočna.
Stavljate pitu u zagrejanu rernu
Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.
Sečete pitu tek kada je pečena
Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)