CRVENI SOMOT SA MALINAMA Fenomenalna poslastica koja će oboriti s nogu i one izbirljive
Voćna torta osvojiće i one koji ne vole maline, a savršena je za sve svečane prilike.
Potrebno je
Kore:
- 320 g brašna
- 300 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kakaoa
- 360 ml biljnog ulja
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 2 kašike crvene prehrambene boje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil od sira:
- 450 g krem sira, omekšanog
- 115 g putera, omekšanog
- 250g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Fil od malina:
- 2 šolje svežih malina
- 50 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 60 ml vode
Priprema:
Kore:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite i obložite papirom za pečenje dva okrugla pleha za torte od 23 cm. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo, so i kakao prah.
U drugoj posudi umutite ulje, pavlaku, jaja, crvenu prehrambenu boju, vanilu i sirće. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve ne sjedini. U manjoj posudi pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom (biće pene) i odmah dodajte smesi za tortu, pažljivo mešajući. Podelite smesu ravnomerno između dva pripremljena pleha. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ostavite da se kore hlade u plehu 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pleha i potpuno ohladite na rešetki i presecite napola.
U velikoj posudi umutite krem sir i puter dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Umutite ekstrakt vanile. U maloj šerpi pomešajte maline, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Kuvajte oko 5-7 minuta. Nafilujte svaku koru, a tortu ukrasite malinama.
Možda vas zanima:
CRVENI SOMOT SA MALINAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, u poslastici koja miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica savršena je za sve svečane prilike.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)