SAVRŠENE TORTE I KOLAČI ZA TREN OKA 6 trikova Marte Stjuart da kora ne puca i da izbegnete grudvice u filu
Jednostavni, a provereni trikovi kuvarice i spisateljice Marte Stjuart.
Trikovi Marte Stjuart za ukusne torte i kolače
1. Hladno testo
Od ohlađenog testa koje je odstojalo u frižideru, oblikujte kore. Pecite na visokoj temperaturi. Na taj način će da budu vazdušastije i lepše.
2. Podmažite merice uljem
Ako merite guste i lepljive sastojke, npr med, obavezno podmažite uljem mericu. Na taj način, med neće da se zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Sjedinite ručnom mutilicom
Za sjedinjavanje suvih sastojaka najbolje je da koristite ručnu mutilicu. Razbiće grudvice.
4. Koristite kakao umesto brašna
Posle mazanja puterom, kalup za čokoladnu tortu, pospite kakaom. Pojačaće ukus čokolade, a sprečiće pojavu belih grudvica od brašna.
5. Koristite kašiku za sladoled
Marta Stjuart keks stavlja na pleh kašikom za sladoled, na taj način dobije keksiće jednake veličine.
6. Ništa bez pek papira
Uvek na dno kalupa ili pleha stavite pek papir. Sprečiće lepljenje i olakšaće vađenje pečenog kolača.
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
Dodajte ovaj jeftin sastojak kad pohujete šnicle, biće savršenog ukusa i prelepe zlatno žute boje.
KOKTEL ŠTAPIĆI BOLJI NEGO ONI KUPOVNI Za savršen doručak ili užinu, a slasni i aromatični
Od sada ove mirisne štapiće možete da pravite i u svom domu.
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)