SAVRŠENE TORTE I KOLAČI ZA TREN OKA 6 trikova Marte Stjuart da kora ne puca i da izbegnete grudvice u filu

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Jednostavni, a provereni trikovi kuvarice i spisateljice Marte Stjuart.

torta
Shutterstock

Trikovi Marte Stjuart za ukusne torte i kolače

1. Hladno testo

Od ohlađenog testa koje je odstojalo u frižideru, oblikujte kore. Pecite na visokoj temperaturi. Na taj način će da budu vazdušastije i lepše. 

2. Podmažite merice uljem

Ako merite guste i lepljive sastojke, npr med, obavezno  podmažite uljem mericu. Na taj način, med  neće da se zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.

3. Sjedinite ručnom mutilicom

Za sjedinjavanje suvih sastojaka najbolje je da koristite ručnu mutilicu. Razbiće grudvice. 

4. Koristite kakao umesto brašna

Posle mazanja puterom, kalup za čokoladnu tortu, pospite kakaom. Pojačaće ukus čokolade, a sprečiće pojavu belih grudvica od brašna. 

5. Koristite kašiku za sladoled

Marta Stjuart keks stavlja na pleh kašikom za sladoled, na taj način dobije keksiće jednake veličine.

6. Ništa bez pek papira

Uvek na dno kalupa ili pleha stavite pek papir. Sprečiće lepljenje i olakšaće vađenje pečenog kolača

 

Komentari (0)

Loading