ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- pola pakovanja testenine (za dvoje)
- 100 g kravljeg sira
- pola šolje grčkog jogurta
- 2-3 kašike krem sira
- po kašičica: nane, origana, peršuna (opciono)
- maslinovo ulje, so, biber
- 1 veći iseckan crni luk
- 1 iseckana ljuta paprika
- 1/4 šolje seckanih maslina (opciono)
Priprema:
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Skuvajte pastu prema uputstvima sa pakovanja.Na tiganju propržite luk i papriku na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte nanu, origano, peršun, masline i propržite još 1-2 min. U činiji umešajte sir sa jogurtom i krem sirom dok ne postane kremasto. Dodajte malo bibera.Kad testenina prokuva, ocedite je i vratite u lonac, pa dodajte kuvano povrće i ostatak maslinovog ulja. Dodajte sos od sira i dobro promešajte. Po vrhu možete posuti malu količinu suvog sira kao što je parmezan.Sipajte makarone u tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)