AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 6 fenomenalnih zamena.
Jogurt
S obzirom da se proizvodi fermentacijom mleka, jogurt je idelna zamena za prašak za pecivo. Umesto kašičice praška za pecivo stavite 1/4 kašičice sode bikarbone i pola šolje običnog jogurta.
Sirće
Zamenite kašičicu praška za pecivo sa 1/4 kašičice sode bikarbone i pola kašičice sirćeta. Zbog osobine da dodaje kiseo i oštar ukus, nije dobra opcija za recepte sa većom količinom praška za pecivo.
Limunov sok
Isto kao i za sirće, pogodan samo za recept koji zahtevaju minimalnu količinu praška za pecivo, zbog karakterističnog, jakog ukusa. Kao zamenu praška za pecivo, najbolje da koristite 1/4 kašičice sode bikarbone i pola kašičice limunovog soka.
Umućena belanca
Metoda pogodna za pravljenje suflea, palačinki i kolača. Za tortu vam može biti potrebno i 12 belanaca, a za palačinke će biti dovoljno 2 ili 3. Važno je da ih mutite na manjoj brzini dok ne postanu penasta, pa onda povećavate brzinu dok ne postanu mekana. Lagano dodajte preostale sastojke u umućen sneg od belanaca.
Melasa
Odlična zamena za prašak za pecivo. Melasa je, inače, zamena za šećer. Umesto kašičice praška za pecivo, pomešajte 1/4 šolje melase sa 1/4 kašičice sode bikarbone. Zbog slatkoće možda možete da smanjite količinu šećera u receptu.Idealna je za slatke recepte, a zbog slatkog ukusa, nije pogodna za slana peciva.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)