4 PROVERENA TRIKA ZA NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće biti tvrda, a ni puna grudvica
Ako i vama čokoladna glazura ispadne nedovoljno stegnuta, tvrda ili puna grudvica, primenite ove jednostavne trikove.
![čokoladna glazura](/data/images/2024-06-24/91924_shutterstock-1983063635-2_f.jpg?timestamp=1719266400)
1. Mešajte uvek metalnom kašikom
Čokoladu uvek mešajte metalnom kašikom ili žicom, ako koristite drvene varjače, možete da "pokupite miris" nekog prethodnog jela.
2. Dovoljna je tiha vatra
Da glazura ne bi zagorela i da ne bi bilo grudvica, važno je da čokoladu otapate na tihoj vatri.
3. Koristite suve posude
Koristite čisto i suvo posuđe kada topite čokoladu. Nemojte da stavljajte poklopac na šerpu, da kapljice vode ne bi upale u čokoladu.
4. Proveren recept
Koristite proveren recept za čokoladnu glazuru, sa kojim ne možete da pogrešite. Dodajte 2 kašike ulja na 100 g čokolade, pa sjedinite na tihoj vatri i prelijte poslasticu.
![knedle sa kajsijama](/data/images/2024-06-27/92279_shutterstock-1751983160_f.jpg)
KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća
Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
![pohovane banane](/data/images/2024-06-27/92253_shutterstock-407147398_f.jpg)
POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
![domaća mast](/data/images/2024-06-27/92258_shutterstock-2408529243_f.jpg)
DOMAĆA MAST Treba vam samo 2 sastojka, a daje šmek svakom jelu, zaboravićete na margarin
Domaća pileća mast dodaće na ukusu vašem jelu, a priprema je tako jednostavna.
![plastična daska za sečenje](/data/images/2024-06-27/92278_shutterstock-2477118885_f.jpg)
KADA TREBA MENJATI DASKE ZA SEČENJE Ovo je siguran pokazatelj da je vreme da je bacite
Daske za sečenje vremenom dobijaju ogrebotine zbog kojih treba da se bace, i nabave nove.
![kakao glazura](/data/images/2024-06-27/92263_shutterstock-562118419_f.jpg)
SAVRŠENA KAKAO GLAZURA ZA POSLASTICE I DESERTE Sa njom je svaki slatkiš čarolija, a svima uspeva
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu.
Komentari (0)