POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g biljnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi otopite šećer sa vodom, dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite, pa podelite smesu na 3 dela. Smesu izlijte u pleh i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. U šerpi zakuvajte višnje sa šećerom, dok ne dobijete gust sirup. Onda ih ocedite, pa poređajte preko prve kore. Zasebno umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte čašu prohlađenog soka od kuvanih višanja. Premažite višnje slojem biljnog šlaga, pa prekrijte drugom korom. Opet nanesite biljni šlag, pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite tortu sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNA REFORMA TORTA OBARA S NOGU Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Čokoladna i jaka, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)