POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g biljnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi otopite šećer sa vodom, dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite, pa podelite smesu na 3 dela. Smesu izlijte u pleh i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. U šerpi zakuvajte višnje sa šećerom, dok ne dobijete gust sirup. Onda ih ocedite, pa poređajte preko prve kore. Zasebno umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte čašu prohlađenog soka od kuvanih višanja. Premažite višnje slojem biljnog šlaga, pa prekrijte drugom korom. Opet nanesite biljni šlag, pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite tortu sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŽITO TORTA Drugačija poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a pogodna i za dane strogog posta
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)