DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde.
Najčešće greške kod pripreme tikvica
1. Sečete ih previše tanko ili debelo
Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje.
Ako ih sečete na previše tanke komede, brzo će da se peku i biće preterano mekane.
Ako ih sečete na debele komade, biće tvrde i neujednačeno pečene.
Optimalna debljina za sečenje je oko pola centimetara.
Na taj način će da budu jednako pečene i zadržaće sočnost.
2. Ne uklanjate višak vode
Velika i česta greška kod pripreme tikvica je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja, što dovodi do toga da budu gnjecave i vodenaste.
Ako želite da budu hrskave i sočne, isecite ih i posolite, pa ostavite tako da odstoje nekoliko minuta.
Onda ih pažljivo prebrišite ubrusom da uklonite višak soli.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
Komentari (0)