DVE NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME TIKVICA Zbog ovoga su gnjecave i vodenaste umesto sočne
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, a zbog kojih tikvice ispadnu gnjecave ili tvrde.
Najčešće greške kod pripreme tikvica
1. Sečete ih previše tanko ili debelo
Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje.
Ako ih sečete na previše tanke komede, brzo će da se peku i biće preterano mekane.
Ako ih sečete na debele komade, biće tvrde i neujednačeno pečene.
Optimalna debljina za sečenje je oko pola centimetara.
Na taj način će da budu jednako pečene i zadržaće sočnost.
2. Ne uklanjate višak vode
Velika i česta greška kod pripreme tikvica je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja, što dovodi do toga da budu gnjecave i vodenaste.
Ako želite da budu hrskave i sočne, isecite ih i posolite, pa ostavite tako da odstoje nekoliko minuta.
Onda ih pažljivo prebrišite ubrusom da uklonite višak soli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)