SOČNI BRAUNI SA TREŠNJAMA IDEALAN ZA LETO Desert gotov za pola sata, po receptu Džejmija Olivera
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa trešnjama ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

ČOKOLADNI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Kremast i mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, pravićete stalno.

BRZI VOĆNI BRAUNI Treba vam samo 2 sastojka, a ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalan i sočan, najbolje stavite duplu meru.
- 130 g putera
- 150 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 60 g trešanja
- 60 g oraha
- 150 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite čokoladu i puter, iznad lonca sa provrelom vodom. Višnjama odstranite koštice pa ih iseckajte, kao i orahe. Dodajte otopljenu čokoladu višnjama. Zasebno, u posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu, pa dobro sjedinite. Zasebno umutite jaja, pa ih dodajte u smesu. Izlijte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Secite brauni na kocke i služite uz kuglu sladoleda ili šlag. Prijatno!

GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)