SOČNI BRAUNI SA TREŠNJAMA IDEALAN ZA LETO Desert gotov za pola sata, po receptu Džejmija Olivera
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa trešnjama ćete obožavati.

Potrebno je
- 130 g putera
- 150 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 60 g trešanja
- 60 g oraha
- 150 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite čokoladu i puter, iznad lonca sa provrelom vodom. Višnjama odstranite koštice pa ih iseckajte, kao i orahe. Dodajte otopljenu čokoladu višnjama. Zasebno, u posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu, pa dobro sjedinite. Zasebno umutite jaja, pa ih dodajte u smesu. Izlijte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Secite brauni na kocke i služite uz kuglu sladoleda ili šlag. Prijatno!
Možda vas zanima:

BRZI VOĆNI BRAUNI Treba vam samo 2 sastojka, a ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalan i sočan, najbolje stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.

JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.

BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)