SPREČITE PRSKANJE ULJA IZ TIGANJA Trikovi koji provereno rade, neće biti masnih fleka
Dva proverena saveta pomoću kojih ćete da sprečite prskanje ulja iz tiganja.
Temperatura
Ako prvo sipate ulje u tiganj, pa tek onda stavljate na šporet, promenite način.
Zagrejte prvo prazan tiganj, pa dodajte ulje i ostavite da dostigne 170 stepeni.
Ako nemate kuhinjski termometar možete da proverite temperaturu uz pomoć sledećeg trika.
Čist, suv drveni štap umočite u testo, pa proverite da li se javljaju mehurići.
Ako da, nastabite sa prženjem uz dodavanje namirnica.
Dodajte so
Dodajte malo soli u tiganj, popuniće male ogrebotine i neće prskati ulje.
POTAŽ OD BATATA Greje dušu i telo tokom zimskih dana, kremastoj teksuri je teško odoleti
Pospite svežim peršunom i hrskavom slaninom i dobićete supu koja će se pamtiti...
BRIOŠ HLEB Brzo ga umesite i zadivite goste, ukus je zaista neprevaziđen
Savršen za praznike...
SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
Komentari (0)