BELA BAJADERA BOLJA OD KLASIČNE U spoju sa kokosom budi uspomene sa mora, a posna
Ako volite klasičnu bajaderu, ovu sa kokosom ćete obožavati.
Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- 125 g margarina
- 350 g posnog mlevenog keksa
Za beli fil:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 200 g biljnog mleka u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 100 g bele posne čokolade
Za dekoraciju
- malo kokosa
Priprema
U šerpicu sipajte vodu pa zagrejte do vrenja. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks i promešajte. Preručite smesu u kalup obložen papirom za pečenje, utisnite dobro, pa ostavite u frižideru. Kuvajte šećer i vodu do ključanja, pa onda još 5 minuta. Skinite sa vatre, umešajte margarin, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte biljno mleko u prahu, pa kokos i dobro promešajte. Zatim dodajte otopljenu belu posnu čokoladu, promešajte i izručite preko pripremljene podloge. Dekorišite sa kokosom. Ostavite belu bajaderu bar 2 sata u frižideru, da se prohladi. Secite na štanglice i služite. Bon appetit1
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)