DOMAĆE KUPINOVO VINO Odlično za zdravlje, a uživaćete u svakom gutljaju
Ako ste anemični poboljšaće vam krvnu sliku, a toliko je ukusno, da ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 5 kg kupina
- 1,5 kg šećera
Priprema:
Kupine očistite i operite. Onda ih stavite u veću posudu, izgnječite rukama i dodajte šećer. Ali nemojte da napunite do vrha, ostavite otprilike 3 prsta jer će nastupiti vrenje. Gazom prekrijte posudu, pa stavite na hladnije mesto. Pustite da odstoji nedelju dana, pojaviće se gustiš koji treba da odstranite sa površine kašikom. Kroz gazu procedite vino. Stavite vino opet u posudu i ostavite još nedelju dana. Opet pažljivo ocedite vino od taloga i sipajte u staklene flaše. Flaše povezite gazom, čep nemojte da stavljate jer bi flaša pukla. Čuvati na hladnom mestu.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
ŠTAPIĆI SA MASLINAMA ZA UŽINU KOJA SE PAMTI Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Bićete oduševljeni ukusom.
PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD SPANAĆA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukusa kao iz najboljeg restorana
Sočne i mirisne, nema ko ih ne voli.
Komentari (0)