SENDVIČI OD PLAVOG PATLIDŽANA Delikates koji se ne odbija, u spoju sa sirom koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji sendviči oduševiće i one koji ne vole plavi patlidžan.

sendviči od plavog patlidžana
Shutterstock

Potrebno je

  • plavi patlidžan
  • brašno
  • jaja
  • prezle
  • ulje za prženje
  • kačkavalj

Priprema

Oljuštite plavi patlidžan, pa ga isecite na kolutove debljine 1cm. Posolite i ostaviti da pusti gorčinu. Pohujte na klasičan način, sa brašnom, prezlama i jajetom. Uzimajte po dva koluta slične veličine pa između njih stavite šnit kačkavalja. Ređajte sendviče u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok se sir ne otopi. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

portugalski sendviči

GURMANSKI SENDVIČI Portugalski specijalitet osvaja na prvi zalogaj

12:00

15 april, 2024

Sezonski recepti

Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela. Naizgled obični sendviči, obiluju brojnim slojevima tostiranog hleba, mesa, kobasice, šunke i sira. Prelivaju se paradajz sosom, pivom i vinom, a služe uglavnom uz pomfrit. Smatra se da je kreator ovog sočnog jela Danijel de Silva, koji je 1960-ih u pokrajini Alentežo odlučio da prodaje čuveni senvič croque monsieur prilagođen ukusu lokalnog stanovništva. Nije uspeo u toj nameri tamo, ali je zato sendvič zaživeo u Portu. Nikako nije obrok koji se jede s nogu, već gurmanski delikates koji će vas satima držati sitim.

Komentari (0)

Loading