GREŠKE KADA PRAVITE RIŽOTO Potkradu se i iskusnim domaćicama, a zato je gnjecav ili lošeg ukusa

Ivana Pavlović

15:09

Sezonski recepti 0

Ako vam rižoto ispada bezukusan moguće je da pravite neku od navedenih greški.

rižoto
Shutterstock

1. Pogrešan pirinač

Prva greška kada pravite rižoto je kupovina pogrešnog pirinča. Izaberite karnaroli sa dužim zrnom, biće kremast i teže će da se prekuva.

2. Ispiranje vodom

Da bi rižoto ispao savršen treba da zadrži svoju lepljivu konzistenciju. Ako perete pirinač uklonićete skrob koji je ključan za dobijanje kremaste teksture.

3. Koristite puter 

Bolje je da koristite ulje pri pripremi rižota, posebno u receptima sa morskim plodovima.

4. Predugo prženje

Pirinač pržite samo 1 minut u tiganju, ne duže od toga.

Komentari (0)

Loading