GREŠKE KADA PRAVITE RIŽOTO Potkradu se i iskusnim domaćicama, a zato je gnjecav ili lošeg ukusa
Ako vam rižoto ispada bezukusan moguće je da pravite neku od navedenih greški.
1. Pogrešan pirinač
Prva greška kada pravite rižoto je kupovina pogrešnog pirinča. Izaberite karnaroli sa dužim zrnom, biće kremast i teže će da se prekuva.
2. Ispiranje vodom
Da bi rižoto ispao savršen treba da zadrži svoju lepljivu konzistenciju. Ako perete pirinač uklonićete skrob koji je ključan za dobijanje kremaste teksture.
3. Koristite puter
Bolje je da koristite ulje pri pripremi rižota, posebno u receptima sa morskim plodovima.
4. Predugo prženje
Pirinač pržite samo 1 minut u tiganju, ne duže od toga.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)