AKO ŽELITE ČIZKEJK KAO IZ POSLASTIČARNICE URADITE OVO Biće mekan kao duša i kremast
Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom kolaču.
Dobro utisnite podlogu
Podloga od mrvljenog keksa i putera će biti savršena ako dnom čaše jako utisnete smesu u kalup. Na taj način će da postane kompaktna i neće da se mrvi.
Masnoća
Ako recept podrazumeva punomasne sastojke nemojte da sami stavljate manje masan sir. Da bi krem bio savršen, potrebno je da ovo ispoštujete.
Temperatura
Najbolje je da koristite sastojke sobne tempersture, bilo da pravite čizkejk koji se peče ili ne. Iz frižidera je potrebno da bude samo pavlaka za šlag.
Trik za pečenje
Ukoliko pravite pečeni čizkejk, najbolje je da na dno rerne stavite posudu sa vodom.
Krug nožem
Nožem napravite jedan krug oko ivica čizkeja, videćete koliko se lakše vadi, u jednom komadu.
Izvadite iz frižidera ranije
Izvadite čizkejk iz frižidera najmanje 20 minuta pre serviranja, da bi bio savršenog ukusa.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)