ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg šljiva
- po potrebi šećera
- po potrebi griza
- 3 kesice vanilin šećera
- po potrebi ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Od ukupne količine kora, uzimajte po dve pa ih naprskajte uljem, pospite sa dve kašike šećera, stavite seckane šljive, dve kašike griza, pa pospite vanilinim šećerom. Onda preklopite kore pa ih uvijte da dobiju oblik štrudle. Pleh pouljite ili obložite papirom za pečenje pa u njega ređajte štrudle. Pecite pite sa šljivama oko pola sata na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Klasik sa drugačijim sastojcima koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa kajsijama ćete obožavati.
A SAD ADIO Poslastica napravljena u čast čuvene srpske serije, a pomera granice dobrog ukusa
Ako ste voleli da gledate seriju Vruć vetar ovu poslasticu ćete obožavati.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
GRILIJAŠ OBLANDA Fenomenalni desert mekan kao duša, a zamirisaće cela kuća
Neodoljivi slatkiš za prave sladokusce.
SLATKE PANCEROTE ZA SVE PRILIKE Osvajaju od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
ČOKO BADEM TORTA Očaravajuća poslastica od koje će vam poći voda na usta, za prave sladokusce
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)