ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašike ruma
- malo maslaca
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pari otopite čokoladu, pa dodajte žumanca, rum i mileram. Promešajte sve dobro. Zasebno, umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte u smesu sa čokoladom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Kalup obložite pek papirom. Pecite sufle 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Bon appetit!
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)