ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašike ruma
- malo maslaca
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pari otopite čokoladu, pa dodajte žumanca, rum i mileram. Promešajte sve dobro. Zasebno, umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte u smesu sa čokoladom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Kalup obložite pek papirom. Pecite sufle 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.
NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.
NEODOLJIVI SUFLE U SPOJU SA VOĆEM Mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)