ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 120 g crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašike ruma
- malo maslaca
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pari otopite čokoladu, pa dodajte žumanca, rum i mileram. Promešajte sve dobro. Zasebno, umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte u smesu sa čokoladom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Kalup obložite pek papirom. Pecite sufle 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.
NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.
NEODOLJIVI SUFLE U SPOJU SA VOĆEM Mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)