PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 šoljica proteinskog praha
- 1 banana
- 2 jaja
- 1/4 šoljice mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Viljuškom izgnječite bananu. Dodajte jaja, proteinski prah, mleko, prašak za pecivo i so. Promešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi i podmažite uljem. Sipajte smesu i pecite palačinke, sve dok se ne pojave mehurići po površini, a krajevi blago zarumene. Zatim, okrenite palačinku i pecite još nekoliko minuta, s druge strane. Prelijte javorovim sirupom i služite toplo.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Pravo letnje zadovoljstvo koje budi sva čula
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)