MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša soka od pomorandže ili kisele vode
- 1 čaša džema po izboru
- 1 puna kašika cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 puna kašika kakao praha
- 2,5 čaše brašna
- plus 5 ili 6 kašika džema za premazivanje
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Umutite šećer, sok,džem i cimet. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i brašno. Sjedinite masu i izlijte je u pleh .Pleh prethodno premažite uljem. Pecite 10 do 15 minuta na 200 stepeni. Vruć kolač premažite džemom i glazurom od čokolade. Ostavite da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
DALMATINSKA ROŽATA SE TOPI U USTIMA Neodoljivi kolač sa ukusom Mediterana
Bićete raspamećeni ukusom.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)