MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.

medeno srce
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša šećera 
  • 1,5 čaša soka od pomorandže ili kisele vode 
  • 1 čaša džema po izboru
  • 1 puna kašika cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 puna kašika kakao praha
  • 2,5 čaše brašna 
  • plus 5 ili 6 kašika džema za premazivanje 

Glazura 

  • 100 g čokolade 
  • 3 kašike ulja

Priprema 

Umutite šećer, sok,džem i cimet. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i brašno. Sjedinite masu i izlijte je u pleh .Pleh prethodno premažite uljem. Pecite 10 do 15 minuta na 200 stepeni. Vruć kolač premažite  džemom i glazurom od čokolade. Ostavite da se ohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading