DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Krofne
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- pola margarina
- 1 kg brašna
- Za punjenje:
- džem od šljiva
Za prženje:
- ulje
Priprema:
U toplo mleko sa šećerom dodajte kvasac, pa ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošli kvasac, pa dodajte otopljen margarin. Umešajte žumanca, so i postepeno brašno. Varjačom mesite testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Zatim nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Čašom pravite otiske na polovini testa pa na svaki krug nanesite po kašičicu džema. Preklopite taj deo drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Pokrijte krpom i ostavite da narastu pola sata. U dubokom zagrejanom ulju pržite krofne. Na ubrus vadite krofne da se upije višak masnoće.
Lincer torta
Potrebno je
- 250 g mekanog putera
- 250 g mlevenih badema
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 1 puna kašika kakao praha
- cimet
- malo mlevenog karanfilića
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
Za fil:
- 200 ml džema od malina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite puter, bademe, brašno. šećer, kakao, cimet, karanfilić i jaje. Zamesite testo, pa 3/4 stavite u pleh obložen pek-papirom. Džem nanesite preko testa pa ravnomerno rasporedite i razvucite do uzdignutih ivica. Od ostatka testa napravite tračice pa ih stavljajte popreko preko džema, da dobijete mrežu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Posle 15 minuta proverite da li je temperatura prejaka.
Knedle
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja džema od nara
- 1 kg krompira
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Operite krompir, pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte tri litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loptice od testa. Spljoštite svaku, pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilnog šećera. Služite tople.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja budi uspomene sa mora, za pravo uživanje
Neodoljiva torta osvojiće i one izbirljive.
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, po starom teta Mirinom receptu
Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert ukusa koji se pamti, a priprema je tako jednostavna
Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati.
Komentari (0)