NEODOLJIVE KIKIRIKI ŠTANGLICE Lako se prave, a smažu za tren oka, za savršen petak
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g putera od kikirikija
- 200 g čokolade ili 200 g seckanih orašastih plodova
Priprema
Keks pomešajte sa kikiriki puterom. Oblikujte štanglice ili kuglice, pa ih stavite u zamrzivač na desetak minuta da se stegnu. Pospite ih seckanih orašastim plodovima ili otopite čokoladu na pari, pa prelijte štanglice.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Mirišu na more, a naprave se brzinom svetlosti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)