POSNA BANOFI PITA Poslastica sa bananama neodoljivog ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan slatkiš pomeriće granice dobrog ukusa.

banofi pita
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu

  • 150 g posnog keksa
  • 75 g margarina

Još potrebno

  • 75 g margarina
  • 75 g šećera
  • 400 g zaslađenog kokosovog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 zrele banane
  • 300 ml biljne slatke pavlake

Dodatno

  • 50 g posne čokolade ili čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica kakaoa u prahu

Priprema

Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.

@moja.trpeza Voćna eksplozija za detoksikaciju Sastojci: 1 jabuka (Red Jonaprince) 3 kruške 1 banana 1 narandža Pola limuna 1 kašika čija semenki 1 kašika meda Bademi (po želji) Priprema: 1. U mlaku vodu stavite čiju i ostavite da nabubri 10 minuta. 2. Iseckajte voće (jabuku, kruške, bananu, narandžu) na kockice. 3. Iscedite pola limuna i prelijte voće, dodajte med i dobro promešajte. 4. U čašu stavite red voća, zatim čiju i ponovite dok ne potrošite sve. 5. Na kraju, po želji, dodajte bademe i ukrasite. Savršen osvežavajući obrok za detoksikaciju nakon prazničnih jela! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading