POSNA BANOFI PITA Poslastica sa bananama neodoljivog ukusa
Fenomenalan slatkiš pomeriće granice dobrog ukusa.
Potrebno je
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g posne čokolade ili čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:
SAVRŠENI KOLAČ SA PISTAĆIMA Mekan kao duša i sočan, obožavaćete ga
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi
Savršenog ukusa, a pomera granice dobrog ukusa.
KOKOS KOLAČ Sočan i sladak, vraća u dane letovanja, za pravo uživanje
Fenomenalan desert pomeriće granice dobrog ukusa.
DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
Komentari (0)