BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
Sastojci koji će vam biti neophodni:
Za kore…
12 belanaca
300 grama šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevene plazme
240 grama mlevenih lešnika
Za fil…
12 žumanaca
150 grama šećera
1 puding sa ukusom vanile
900 mililitara mleka
250 grama maslaca
150 grama nugat čokolade
I još…
300 grama plazma keksa
200 mililitara čokoladnog mleka
Priprema:
Za kore, potrebno je da sastojke podelite na tri jednaka dela, pa tako zasebno pripremite tri jednake kore. Dakle, 4 belanca ulupajte u čvrsti sneg zajedno sa 100 grama šećera. U to dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku mlevene plazme. Promešajte polako da se sastojci sjedine, pa dodajte i 80 grama mlevenih lešnika.
Još jednom blagim pokretima promešajte, tako da smesa ostane onako vazdušasta. Izlijte je zatim na obložen kalup, najbolje dimenzija 32 centimetara, pa pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite da li je kora gotova, pa ako jeste izvadite je da se hladi, a istim postupkom pripremite preostale dve.
Kada sve kore budu gotove, ostavite ih da se hlade, a vi u medjuvremenu pripremajte fil.
Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte puding. Dobro umutite da se sve sjedini, a onda dodajte i malo mleka da se smesa razredi. Ostatak mleka stavite da provri na umerenoj temperaturi. Kada mleko provri dodajte razmućeni puding pa mešajte da se napravi fina, ujednačena krema.
Sklonite sa ringle, i ostavite da se prohladi. Tek kada se fil potpuno ohladi, u njega dodajte maslac i sada umutite mikserom da se sve dobro sjedini, i da dobijete jednu kremastu smesu, odnosno fil. Podelite fil potom na dva dela, s tim da jedan deo bude malo veći.
Čokoladu otopite pa je dodajte u taj veći deo i promešajte.
Sledi filovanje. Prva kora, prvi deo čokoladnog fila. Druga kora, drugi deo čokoladnog fila, zatim žuti fil. Treća kora. treći deo čokoladnog fila. Plazma keks umačite u čokoladno mleko pa poredjajte preko fila. To mu dodje kao završna kora, baš fino i zanimljivo izgleda.
Tortu dodatno možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, ili po ukusu. Dobro je ohladite pre nego je poslužite.
Možda vas zanima:
ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Sočan i neodoljiv, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan slatkiš oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
SAVRŠENI KOLAČ SA PISTAĆIMA Mekan kao duša i sočan, obožavaćete ga
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)