BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
Sastojci koji će vam biti neophodni:
Za kore…
12 belanaca
300 grama šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevene plazme
240 grama mlevenih lešnika
Za fil…
12 žumanaca
150 grama šećera
1 puding sa ukusom vanile
900 mililitara mleka
250 grama maslaca
150 grama nugat čokolade
I još…
300 grama plazma keksa
200 mililitara čokoladnog mleka
Priprema:
Za kore, potrebno je da sastojke podelite na tri jednaka dela, pa tako zasebno pripremite tri jednake kore. Dakle, 4 belanca ulupajte u čvrsti sneg zajedno sa 100 grama šećera. U to dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku mlevene plazme. Promešajte polako da se sastojci sjedine, pa dodajte i 80 grama mlevenih lešnika.
Još jednom blagim pokretima promešajte, tako da smesa ostane onako vazdušasta. Izlijte je zatim na obložen kalup, najbolje dimenzija 32 centimetara, pa pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite da li je kora gotova, pa ako jeste izvadite je da se hladi, a istim postupkom pripremite preostale dve.
Kada sve kore budu gotove, ostavite ih da se hlade, a vi u medjuvremenu pripremajte fil.
Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte puding. Dobro umutite da se sve sjedini, a onda dodajte i malo mleka da se smesa razredi. Ostatak mleka stavite da provri na umerenoj temperaturi. Kada mleko provri dodajte razmućeni puding pa mešajte da se napravi fina, ujednačena krema.
Sklonite sa ringle, i ostavite da se prohladi. Tek kada se fil potpuno ohladi, u njega dodajte maslac i sada umutite mikserom da se sve dobro sjedini, i da dobijete jednu kremastu smesu, odnosno fil. Podelite fil potom na dva dela, s tim da jedan deo bude malo veći.
Čokoladu otopite pa je dodajte u taj veći deo i promešajte.
Sledi filovanje. Prva kora, prvi deo čokoladnog fila. Druga kora, drugi deo čokoladnog fila, zatim žuti fil. Treća kora. treći deo čokoladnog fila. Plazma keks umačite u čokoladno mleko pa poredjajte preko fila. To mu dodje kao završna kora, baš fino i zanimljivo izgleda.
Tortu dodatno možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, ili po ukusu. Dobro je ohladite pre nego je poslužite.
Možda vas zanima:
VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Definitivno lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama ne postoji
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)