BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

Sastojci koji će vam biti neophodni:
Za kore…
12 belanaca
300 grama šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevene plazme
240 grama mlevenih lešnika
Za fil…
12 žumanaca
150 grama šećera
1 puding sa ukusom vanile
900 mililitara mleka
250 grama maslaca
150 grama nugat čokolade
I još…
300 grama plazma keksa
200 mililitara čokoladnog mleka
Priprema:
Za kore, potrebno je da sastojke podelite na tri jednaka dela, pa tako zasebno pripremite tri jednake kore. Dakle, 4 belanca ulupajte u čvrsti sneg zajedno sa 100 grama šećera. U to dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku mlevene plazme. Promešajte polako da se sastojci sjedine, pa dodajte i 80 grama mlevenih lešnika.
Još jednom blagim pokretima promešajte, tako da smesa ostane onako vazdušasta. Izlijte je zatim na obložen kalup, najbolje dimenzija 32 centimetara, pa pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite da li je kora gotova, pa ako jeste izvadite je da se hladi, a istim postupkom pripremite preostale dve.
Kada sve kore budu gotove, ostavite ih da se hlade, a vi u medjuvremenu pripremajte fil.
Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte puding. Dobro umutite da se sve sjedini, a onda dodajte i malo mleka da se smesa razredi. Ostatak mleka stavite da provri na umerenoj temperaturi. Kada mleko provri dodajte razmućeni puding pa mešajte da se napravi fina, ujednačena krema.
Sklonite sa ringle, i ostavite da se prohladi. Tek kada se fil potpuno ohladi, u njega dodajte maslac i sada umutite mikserom da se sve dobro sjedini, i da dobijete jednu kremastu smesu, odnosno fil. Podelite fil potom na dva dela, s tim da jedan deo bude malo veći.
Čokoladu otopite pa je dodajte u taj veći deo i promešajte.
Sledi filovanje. Prva kora, prvi deo čokoladnog fila. Druga kora, drugi deo čokoladnog fila, zatim žuti fil. Treća kora. treći deo čokoladnog fila. Plazma keks umačite u čokoladno mleko pa poredjajte preko fila. To mu dodje kao završna kora, baš fino i zanimljivo izgleda.
Tortu dodatno možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, ili po ukusu. Dobro je ohladite pre nego je poslužite.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina

ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)