ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

Sastojci:
Možda vas zanima:

NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne

ČISTO SAVRŠENSTVO Čokoladna torta, kremasta i sočna, sa neodoljivim ukusom prave sreće
Parče čokoladne torte zaista može da osladi i ulepša čitav dan, reći će čokoljupci. Ipak, da bi zadovoljstvo bilo potpuno, ona mora biti napravljena od kvalitetnih sastojaka i prave čokolade
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
Za koru
- 3 jajeta
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g kakaoa
- 20 g istopljenog putera
Za fil
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 20 g želatina
- 200 ml vode
- 30 g kakaoa
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolode
Priprema:
1. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo, pa sve lepo promešajte. Na kraju dodajte otopljeni puter i sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Premažite karamel sirupom, a možete i mlekom ako nemate karamel.
2. Belanca kratko umutite, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Podelite šne na dva jednake smese, pa u jednu dodajte kakao i lagano promešajte.
3. Želatin pomešajte sa vodom u dve posude (u svakoj posudi 10 g želatina i 100 ml vode). Posle pet minuta dodajte jedan želatin u crni fil, a jedan u beli. Promešajte. Sipajte prvo crni fil preko kore, pa beli. Poravnajte i stavite u frižider na pola sata.
4. Istopljenu mlečnu čokoladu sipajte u posudu i preko sipajte belu čokoladu, pa prelijte tortu. Stavite u frižider na još pola sata.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)