ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

Sastojci:
Za koru
- 3 jajeta
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g kakaoa
- 20 g istopljenog putera
Za fil
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 20 g želatina
- 200 ml vode
- 30 g kakaoa
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolode
Priprema:
1. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo, pa sve lepo promešajte. Na kraju dodajte otopljeni puter i sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Premažite karamel sirupom, a možete i mlekom ako nemate karamel.
2. Belanca kratko umutite, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Podelite šne na dva jednake smese, pa u jednu dodajte kakao i lagano promešajte.
3. Želatin pomešajte sa vodom u dve posude (u svakoj posudi 10 g želatina i 100 ml vode). Posle pet minuta dodajte jedan želatin u crni fil, a jedan u beli. Promešajte. Sipajte prvo crni fil preko kore, pa beli. Poravnajte i stavite u frižider na pola sata.
4. Istopljenu mlečnu čokoladu sipajte u posudu i preko sipajte belu čokoladu, pa prelijte tortu. Stavite u frižider na još pola sata.
Možda vas zanima:

NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne

ČISTO SAVRŠENSTVO Čokoladna torta, kremasta i sočna, sa neodoljivim ukusom prave sreće
Parče čokoladne torte zaista može da osladi i ulepša čitav dan, reći će čokoljupci. Ipak, da bi zadovoljstvo bilo potpuno, ona mora biti napravljena od kvalitetnih sastojaka i prave čokolade
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)