FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina

Sastojci:
ZA PATIŠPANJ:
- 10 jaja
- 4 kašike mlevenog keksa
- 4 kašike brašna
- 10 kašika šećera
- 200 grama seckanih oraha
- 250 grama smrznutog lisnatog testa
ZA KREM:
- 400 grama šećera u prahu
- 400 grama putera
- 1 kašika ekstrakta od malina
Način pripreme:
Pripremamo patišpanj. Mikserom mutimo belanca i 10 kašika šećera. Dodamo orahe, keks i brašno. Sjedinimo sastojke i testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni.
Od lisnatog testa razvučemo koru, stavimo u tepsiju i izbockamo viljuškom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. Sečemo na pola po dužini.
Pripremamo krem. Mikserom mutimo puter i šećer u prahu. U jedan deo krema stavimo ekstrakt od malina.
Patišpanj sečemo na pola po dužini.
Na prvi deo kore od lisnatog testa nanesemo žuti krem, pa prvi deo patišpanja. Premažemo kremom sa ekstraktom, nanesemo drugi deo patišpanja i filujemo žutim kremom. Nanesemo drugi deo patišpanja, filujemo žutim kremom i dodamo drugi deo kore lisnatog testa.
Isečemo kolač na parčad i serviramo na činiju za kolače. Dekorišemo polovinom svežim ili zamrznutim jagodama.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)