NE PEČE SE, TOPI SE U USTIMA + PRELAKO SE SPREMA Recept za sočnu čoko tortu će vas raspametiti, svi je obožavaju
Jeste li nekada probali nešto slično?

Sastojci:
Za koru:
- 100 g oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g maslaca
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokoladnog namaza po vašem izboru
Za ukras:
- orasi
- dodatni čokoladni namaz
Priprema:
Kako biste napravili ovu tortu usitnite orahe u blenderu pa ih pomešajte sa mlevenim keksom. Pomešajte sve sa istopljenim maslacem. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje, pa smesu koju ste napravili utisnite u dno kalupa, za koru.
Kako biste napravili ovu tortu usitnite orahe u blenderu pa ih pomešajte sa mlevenim keksom. Pomešajte sve sa istopljenim maslacem. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje, pa smesu koju ste napravili utisnite u dno kalupa, za koru, piše Stvar ukusa.
Kako biste napravili fil, dobro mikserom umutite čokoladni namaz i krem sir, dok ne dobijete vazdušastu smesu. Ovaj čokoladni fil premažite preko kore. Držite u frižideru dok ne umutite slatku pavlaku. Umućenu slatku pavlaku stavite preko čokoladnog fila. Ukrasite orasima i čokoladnim namazom. Držite u frižideru do serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i raskošnu čokoladnu Spartak tortu.
Bonus video:

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.
Komentari (0)