POSNE OBLANDE Sitni kolači kao iz bakine kuhinje, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršene za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

Oblande
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 veće pakovanje oblandi
  • 1/2 l vode
  • 1/2 kg šećera
  • 1 vanil šećer
  • 100 g posne čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog posnog keksa
  • 100 g margarina

Priprema

U šerpu stavite vodu, šećer, vanilin šećer, čokoladu i margarin. Stavite na šporet da proključa, pa sklonite sa ringle i dodajte orahe i keks. Izmešajte dobro, pa pustite 15 minuta da se prohladi. Zatim, filujte listove oblande sa rupičaste strane. Dobro pritisnite, pa ostavite da se stegne. 

Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Komentari (0)