BRZA ALVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vas u trenu, a treba vam samo 4 sastojka
Pravi se lako, a ukusna kao da ste se trudili satima.
Potrebno je:
- 3/4 šolje mleka u prahu
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 1/2 šolje tahini sosa
- 1/2 šolje pistaća
Priprema:
Mleko, šećer i tahini sos pomešajte u jednoj posudi. Dno pleha obložite pistaćima, pa preko sipajte pripremljenu smesu. Utisnite dobro, pa poklopite i ostavite alvu u frižideru par sati.
Možda vas zanima:
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
TRADICIONALNA BOSANSKA HALVA Za samo 20 minuta napravite ovu sočnu poslasticu
Da biste pripremili ovu tradicionalnu poslasticu, potrebno Vam je otprilike dvadesetak minuta, ali ćete u njoj uživati mnogo duže
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)