TRADICIONALNA BOSANSKA HALVA Za samo 20 minuta napravite ovu sočnu poslasticu
Da biste pripremili ovu tradicionalnu poslasticu, potrebno Vam je otprilike dvadesetak minuta, ali ćete u njoj uživati mnogo duže
Sastojci
1 čaša + 1/2 čaše brašna
1 čaša otoplenog putera/maslaca
1 čaša Šećera ( kristal)
2 čaše vode
1 kesica Vanilin šećer
Za posipanje potrebno malo oraha, kokosa, badema
Priprema
Za pripremu sirupa kojim ćemo zaliti, propržiti brašno i maslac, potrebno je vodu, šećer i vanilin šećer prokuvati i kada proključa, ostaviti da se kuva još 5-6 minuta.
Brašno i maslac na tihoj vatri uz stalno mešanje propržiti do fine, svetlo braon boje. Zatim na kratko skloniti šerpu sa ringle, preliti deo sirupa koji smo pripremili i brzo mešati da se ne stvore grudvice, a zatim preliti i ostatak sirupa i konstantno mešajući, vratiti šerpu sa smesom na ringlu, te nastaviti energično mešati sve dok se smesa ne počne odvajati od kašike.
Kada smo dobili željenu smesu, kašikom vaditi komadiće vrele halve i ređati na tanjir, te posuti usitnjenim orasima, bademima ili kokosom.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)