TRADICIONALNA BOSANSKA HALVA Za samo 20 minuta napravite ovu sočnu poslasticu
Da biste pripremili ovu tradicionalnu poslasticu, potrebno Vam je otprilike dvadesetak minuta, ali ćete u njoj uživati mnogo duže
Sastojci
1 čaša + 1/2 čaše brašna
1 čaša otoplenog putera/maslaca
1 čaša Šećera ( kristal)
2 čaše vode
1 kesica Vanilin šećer
Za posipanje potrebno malo oraha, kokosa, badema
Priprema
Za pripremu sirupa kojim ćemo zaliti, propržiti brašno i maslac, potrebno je vodu, šećer i vanilin šećer prokuvati i kada proključa, ostaviti da se kuva još 5-6 minuta.
Brašno i maslac na tihoj vatri uz stalno mešanje propržiti do fine, svetlo braon boje. Zatim na kratko skloniti šerpu sa ringle, preliti deo sirupa koji smo pripremili i brzo mešati da se ne stvore grudvice, a zatim preliti i ostatak sirupa i konstantno mešajući, vratiti šerpu sa smesom na ringlu, te nastaviti energično mešati sve dok se smesa ne počne odvajati od kašike.
Kada smo dobili željenu smesu, kašikom vaditi komadiće vrele halve i ređati na tanjir, te posuti usitnjenim orasima, bademima ili kokosom.
Možda vas zanima:
ALVA Po starom proverenom receptu, zasladiće vas u momentu
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)