TRADICIONALNA BOSANSKA HALVA Za samo 20 minuta napravite ovu sočnu poslasticu
Da biste pripremili ovu tradicionalnu poslasticu, potrebno Vam je otprilike dvadesetak minuta, ali ćete u njoj uživati mnogo duže
Sastojci
1 čaša + 1/2 čaše brašna
1 čaša otoplenog putera/maslaca
1 čaša Šećera ( kristal)
2 čaše vode
1 kesica Vanilin šećer
Za posipanje potrebno malo oraha, kokosa, badema
Priprema
Za pripremu sirupa kojim ćemo zaliti, propržiti brašno i maslac, potrebno je vodu, šećer i vanilin šećer prokuvati i kada proključa, ostaviti da se kuva još 5-6 minuta.
Brašno i maslac na tihoj vatri uz stalno mešanje propržiti do fine, svetlo braon boje. Zatim na kratko skloniti šerpu sa ringle, preliti deo sirupa koji smo pripremili i brzo mešati da se ne stvore grudvice, a zatim preliti i ostatak sirupa i konstantno mešajući, vratiti šerpu sa smesom na ringlu, te nastaviti energično mešati sve dok se smesa ne počne odvajati od kašike.
Kada smo dobili željenu smesu, kašikom vaditi komadiće vrele halve i ređati na tanjir, te posuti usitnjenim orasima, bademima ili kokosom.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)