EKLER TORTA SAVRŠENA ZA IZNENADNE GOSTE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.

ekler torta
Shutterstock

Potrebno je:
 

  • 150 g (1 šolja) praha za puding
  • 200 g šećera
  • 800 ml  mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 400 g keksa
  • 100 ml mleka

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 50 ml mleka

Priprema:
 

Pomešajte puding prah, šećer i 400 ml mleka pa dobro promešajte. Sipajte u šerpu i zagrejte na tihoj vatri. Dodajte 400 ml mleka i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je dodajte u prethodno napravljeni krem. Sve mikserom dobro umutite. Keks umačite u mleko da malo omekša, pa ređajte na dno pleha. Onda preko toga dodajte polovinu žute kreme. Poređajte još jedan red keksa pa drugi deo krema, pa ponovo red keksa. Prekrijte providnom folijom i ostavite 2 sata u frižideru. Čokoladu otopite pa dodajte 50 ml mleka i dobro umešajte. Zatim prelijte preko kolača.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading