TORTA MARGARITA PONOS BUGARSKE Prepuna kremastog fila, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

torta margarita
Shutterstock

Za tri kore:

  • 1 kašika kakao praha
  • 12 jaja
  • 300 g brašna
  • 300 g šećera

Za fil:

  • 1 želatin
  • 300 ml pavlake
  • 3 supene kašike šećera u prahu
  • 150 g krem sira
  • 500 ml sveđeg mleka
  • 60 g krema od vanile
  • 2 kašike šećera

Za dekoraciju treba:

  • kokosovo brašno
  • 300 ml pavlake
  • 3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite 100 grama šećera, 4 jaja, 100 grama brašna i za jednu smeđu koru dodajte 1 kašiku kakaoa. Onda žumanca odvojite od belanaca i umutite u čvrst šne. Polako dodajte šećer, pa pred kraj brašno. Špatulom smesu dobro promešajte. Pecite kore 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kore prohlade, a za to vreme skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Koru stavite u pleh obložen pek papirom pa je začijte sa zaslađenim svežim mlekom. Zatim sipajte krem i preko stavite smeđu koru. Ostavite tortu par sati u frižideru da se stegne. Onda je premažite sa umućenom slatkom pavlakom i pospite kokosovim brašnom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading