TORTA MARGARITA PONOS BUGARSKE Prepuna kremastog fila, a razvaljuje ukusom
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Za tri kore:
- 1 kašika kakao praha
- 12 jaja
- 300 g brašna
- 300 g šećera
Za fil:
- 1 želatin
- 300 ml pavlake
- 3 supene kašike šećera u prahu
- 150 g krem sira
- 500 ml sveđeg mleka
- 60 g krema od vanile
- 2 kašike šećera
Za dekoraciju treba:
- kokosovo brašno
- 300 ml pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite 100 grama šećera, 4 jaja, 100 grama brašna i za jednu smeđu koru dodajte 1 kašiku kakaoa. Onda žumanca odvojite od belanaca i umutite u čvrst šne. Polako dodajte šećer, pa pred kraj brašno. Špatulom smesu dobro promešajte. Pecite kore 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kore prohlade, a za to vreme skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Koru stavite u pleh obložen pek papirom pa je začijte sa zaslađenim svežim mlekom. Zatim sipajte krem i preko stavite smeđu koru. Ostavite tortu par sati u frižideru da se stegne. Onda je premažite sa umućenom slatkom pavlakom i pospite kokosovim brašnom.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
LOARA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Kremasta i raskošna, gosti će biti raspamećeni
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je od 7 do 107 godina
Nema ko če ostati na samo jednom parčetu.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)