BAKINE KNEDLE SA KAJSIJAMA Savršene za hladne dane kada treba nešto slatko i toplo
Mirisne i slatke, a savršeno idu uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 300 g krompira
- 150 g oštrog brašna
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo ulja
- prezle
Dodatno:
- 10 kajsija
Priprema:
Kajsije operite, pa svaku zarežite nožem. Izvadite koštice. Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke. Stavite krompir u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte. Dodajte maslac. Viljuškom gnječite sve dok ne dobijete pire. Malo posolite. U jednu veliku posudu stavite brašno, prstohvat soli i šećera, pa krompir pire. Dodajte jaje, pa sve zajedno razradite prstima. Pobrašnite ruke pa zamesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu podelite na 10 delova. Ubacite po jednu kajsiju u svaki deo. Onda lepo zagladite dlanovima i ostavite sa strane. U veliki lonac sipajte dosta vode, pa kad proključa, ubacujte knedle. Kuvajte knedle još 5 minuta, nakon što isplivaju na površinu. Propržite prezle na zagrejanom ulju. Svaku knedlu valjajte u prezle. Pospite knedle šećerom.
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
DOMAĆI KAFE LATE SA BUNDEVOM Kad ga jednom probate zaboravićete na kafić
Priprema je jednnostavna, a zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)