LAGANA I DEKORATIVNA PUSLICA TORTA Nežna, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 12 belanaca
- 440 g šećera
Za fil:
- 260 ml mleka
- 260 g mlevenih pečenih lešnika
- 11 žumanaca
- 16 kašika šećera
- 260 g maslaca
Za ukrašavanje:
- 400 ml slatke pavlake za šlag
- lešnici
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite 6 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. U pleh obložen pek papirom sipajte sneg od belanaca pa dobro poravnajte. Pecite koru oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Na isti način napravite još jednu koru pa ostavite da se ohlade. U jednoj posudi sjedinite žumanca sa šećerom pa sipajte mleko u to i zakuvajte. Sve vreme mešajte žicom pa kad krene da ključa, skinite sa ringle. Fil ostavite da se prohladi pa mu dodajte orahe i lešnike. Zasebno penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil. Ređajte tortu redosledom:kora-polovina fila-kora-polovina fila. Dekorišite puslica tortu umućenim šlagom i lešnicima.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana
Ukućani će stajati u redu za još.
PUSLICA TORTA U savršenom spoju čokolade, vanile i oraha, baš onako kako su je mame i bake pravile
Izazvaće lavinu uzdaha već sa prvim zalogajem.
PUSLICA TORTA SA ORASIMA SE TOPI U USTIMA Vazdušasta i hrskava, i dupla mera je malo
Slatka i neodoljiva, po ukusu joj nema ravne.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)