BELI ANĐEO SA MALINAMA Još kremastija od originala, a pravi se maltene sama

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ako volite originalnu verziju, ovu sa malinama ćete obožavati.

beli anđeo sa malinama
Shutterstock

Potrebno je:

za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 8 kašika šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mleka u prahu
  • 200 g mlevenih pečenih lešnika

za beli sloj:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 180 g kisele pavlake

ostalo:

  • 300 g svežih ili zamrznutih malina
  • 1 pakovanje rozen kora

za dekoraciju:

  • 2 kesice krem šlaga
  • 200 ml mleka

Priprema:

U 800 ml mleka dodajte šećer i stavite da provri. U ostatak mleka razmutite pudinge. Nakon što mleko provri, dodajte smesu i zakuvajte puding, dok se ne zgusne. Onda umešajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa pustite da se ohladi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa dodajte mleko u prahu, pa prohlađen puding. Na kraju dodajte mlevene pečene lešnike. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte kiselu i sve sjedinite. Preko prve rozen kore namažite 3 kašike fila pa 3 kašike pavlake. Ponovite sa sledećom korom. Preko svake treće kore stavite sloj malina preko fila. Umućenim šlagom ukrasite tortu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading