BELI ANĐEO SA MALINAMA Još kremastija od originala, a pravi se maltene sama
Ako volite originalnu verziju, ovu sa malinama ćete obožavati.
Potrebno je:
za fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 8 kašika šećera
- 100 g bele čokolade
- 250 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 200 g mleka u prahu
- 200 g mlevenih pečenih lešnika
za beli sloj:
- 600 ml slatke pavlake
- 180 g kisele pavlake
ostalo:
- 300 g svežih ili zamrznutih malina
- 1 pakovanje rozen kora
za dekoraciju:
- 2 kesice krem šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
U 800 ml mleka dodajte šećer i stavite da provri. U ostatak mleka razmutite pudinge. Nakon što mleko provri, dodajte smesu i zakuvajte puding, dok se ne zgusne. Onda umešajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa pustite da se ohladi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa dodajte mleko u prahu, pa prohlađen puding. Na kraju dodajte mlevene pečene lešnike. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte kiselu i sve sjedinite. Preko prve rozen kore namažite 3 kašike fila pa 3 kašike pavlake. Ponovite sa sledećom korom. Preko svake treće kore stavite sloj malina preko fila. Umućenim šlagom ukrasite tortu.
Možda vas zanima:
EKLER TORTA SAVRŠENA ZA IZNENADNE GOSTE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
PESAK TORTA Omiljena poslastica mnogih generacija, a nema kome neće uspeti
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
BELI ANĐEO TORTA Nema paljenja šporeta, a ukusna kao da ste se trudili satima
Neodoljiva poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi.
MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)