SAN SVAKOG SLADOKUSCA čak i tokom zime osvežavajući kolač s limunom
Iako vamje možda prva asocijacija na limun i poslastice s njime - leto, nema nikakvog razloga da ovo ne bude vaš omiljeni desert i tokom zimi. Uostalom, limun upravo u ovom godišnjem dobu sazrevaju.
Sočni kolač s limunom
Sastojci:
4 organska limuna
250 g fino mlevenih badema
6 velikih jaja
200 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Limune prelijte hladnom vodom, poklopite, stavite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Sklonite ih s ringle i ostavite poklopljene još pola sata u posudi. Zagrejte rernu na 190. Kalup za torte prečnika 20 ili 22 centimetra namažite puterom. Limune tanko iseckajte, uklonite im semenke i izmiksajte ih u blenderu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od limuna i na kraju mešavinu mlevenih badema i praška za pecivo. Smesu sipajte u kalup i pecite 20 minuta. Tortu prekrijte folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata do 40 minuta, dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite tortu da se hladi u kalupu pola sata, pa je izvadite i sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SE ZA KRAJ DANA Kiselkasto slatka kombinacija postaće vam omiljena
Limun je glavni sastojak.
ZOVU JE NEOBIČNA TORTA Od samo nekoliko sastojaka napravite desert za pamćenje
Pritom je i jeftina.,
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)