ZASLADITE SE ZA KRAJ DANA Kiselkasto slatka kombinacija postaće vam omiljena
Limun je glavni sastojak.
Torta od limuna
Sastojci:
300 g šećera
2 dl vode
1,5 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
sok od 1 limuna
400 g brašna
Za fil:
200 g šećera
1 kesica pudinga s ukusom pavlake
4 dl vode
300 g mlevenih oraha
Priprema:
Stavite šećer sa vodom da se špinuje. Kada se ušpinuje, dodajte ulje i sok od jednog limuna, umešajte brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite masu i sipajte u pleh prekriven pek-papirom. Rasporedite masu i stavite da se peče. Za to vreme stavite vodu sa šećerom da provri. Umutite puding s kašikom šećera i malo vode, pa prokuvajte. Skloniti s vatre i umešajte mlevene orahe. Preko hladnog kolača prelijte fil i pospite šećerom u prahu ili rendanom korom limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)