ZASLADITE SE ZA KRAJ DANA Kiselkasto slatka kombinacija postaće vam omiljena
Limun je glavni sastojak.
Torta od limuna
Sastojci:
300 g šećera
2 dl vode
1,5 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
sok od 1 limuna
400 g brašna
Za fil:
200 g šećera
1 kesica pudinga s ukusom pavlake
4 dl vode
300 g mlevenih oraha
Priprema:
Stavite šećer sa vodom da se špinuje. Kada se ušpinuje, dodajte ulje i sok od jednog limuna, umešajte brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite masu i sipajte u pleh prekriven pek-papirom. Rasporedite masu i stavite da se peče. Za to vreme stavite vodu sa šećerom da provri. Umutite puding s kašikom šećera i malo vode, pa prokuvajte. Skloniti s vatre i umešajte mlevene orahe. Preko hladnog kolača prelijte fil i pospite šećerom u prahu ili rendanom korom limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)