PRAVA POSLASTICA ZA OVE TOPLE DANE Citrusni kolač rashladiće vas vrlo brzo
Uvek osvežava.
Citrusni kolač
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
10 kašika šećera
2 dl mleka
10 kašika ulja
2 šargarepe
8 kašika kokosovog brašna
20 kašika brašna
prstohvat soli
korica od limuna
korica od crvenog grejpfruta
1 prašak za pecivo
Za preliv:
sok od 1 limuna
sok i pulpa od 1 crvenog grejpfruta
10 kašika šećera u prahu
Priprema:
Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca s prstohvatom soli. Umutiti varjačom žumanca sa šećerom, dodajte kokosovo i pšenično brašno, mleko, ulje, narendanu svežu šargarepu i narendanu koricu dobro opranog limuna i crvenog grejpfruta i prašak za pecivo. U masu sa žumancima dodajte sneg od belanaca i
pažljivo izjednačite varjačom. Izručite masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Iscedite u činiju sok od limuna i zrelog crvenog grejpfruta, pa u to dodajte šećer u prahu pa malo umutite mikserom, da se vlakna grejpa usitne i izjednače. Topao kolač prelijte pripremljenom glazurom, koja će mu dati poseban ukus. Ostaviti da se prohladi, pa secite na kocke ili šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)