PRAVA POSLASTICA ZA OVE TOPLE DANE Citrusni kolač rashladiće vas vrlo brzo
Uvek osvežava.
Citrusni kolač
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
10 kašika šećera
2 dl mleka
10 kašika ulja
2 šargarepe
8 kašika kokosovog brašna
20 kašika brašna
prstohvat soli
korica od limuna
korica od crvenog grejpfruta
1 prašak za pecivo
Za preliv:
sok od 1 limuna
sok i pulpa od 1 crvenog grejpfruta
10 kašika šećera u prahu
Priprema:
Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca s prstohvatom soli. Umutiti varjačom žumanca sa šećerom, dodajte kokosovo i pšenično brašno, mleko, ulje, narendanu svežu šargarepu i narendanu koricu dobro opranog limuna i crvenog grejpfruta i prašak za pecivo. U masu sa žumancima dodajte sneg od belanaca i
pažljivo izjednačite varjačom. Izručite masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Iscedite u činiju sok od limuna i zrelog crvenog grejpfruta, pa u to dodajte šećer u prahu pa malo umutite mikserom, da se vlakna grejpa usitne i izjednače. Topao kolač prelijte pripremljenom glazurom, koja će mu dati poseban ukus. Ostaviti da se prohladi, pa secite na kocke ili šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)