PRAVA POSLASTICA ZA OVE TOPLE DANE Citrusni kolač rashladiće vas vrlo brzo

Alo.rs/B. Paunović

11:30

Slatki kutak 0

Uvek osvežava.

trpeza
Shutterstock

Citrusni kolač

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta

10 kašika šećera

2 dl mleka

10 kašika ulja

2 šargarepe

8 kašika kokosovog brašna

20 kašika brašna

prstohvat soli

korica od limuna

korica od crvenog grejpfruta

1 prašak za pecivo

Za preliv:

sok od 1 limuna

sok i pulpa od 1 crvenog grejpfruta

10 kašika šećera u prahu

Priprema:

Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca s prstohvatom soli. Umutiti varjačom žumanca sa šećerom, dodajte kokosovo i pšenično brašno, mleko, ulje, narendanu svežu šargarepu i narendanu koricu dobro opranog limuna i crvenog grejpfruta i prašak za pecivo. U masu sa žumancima dodajte sneg od belanaca i
pažljivo izjednačite varjačom. Izručite masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Iscedite u činiju sok od limuna i zrelog crvenog grejpfruta, pa u to dodajte šećer u prahu pa malo umutite mikserom, da se vlakna grejpa usitne i izjednače. Topao kolač prelijte pripremljenom glazurom, koja će mu dati poseban ukus. Ostaviti da se prohladi, pa secite na kocke ili šnite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading