PRAVA POSLASTICA ZA OVE TOPLE DANE Citrusni kolač rashladiće vas vrlo brzo
Uvek osvežava.
Citrusni kolač
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
10 kašika šećera
2 dl mleka
10 kašika ulja
2 šargarepe
8 kašika kokosovog brašna
20 kašika brašna
prstohvat soli
korica od limuna
korica od crvenog grejpfruta
1 prašak za pecivo
Za preliv:
sok od 1 limuna
sok i pulpa od 1 crvenog grejpfruta
10 kašika šećera u prahu
Priprema:
Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca s prstohvatom soli. Umutiti varjačom žumanca sa šećerom, dodajte kokosovo i pšenično brašno, mleko, ulje, narendanu svežu šargarepu i narendanu koricu dobro opranog limuna i crvenog grejpfruta i prašak za pecivo. U masu sa žumancima dodajte sneg od belanaca i
pažljivo izjednačite varjačom. Izručite masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Iscedite u činiju sok od limuna i zrelog crvenog grejpfruta, pa u to dodajte šećer u prahu pa malo umutite mikserom, da se vlakna grejpa usitne i izjednače. Topao kolač prelijte pripremljenom glazurom, koja će mu dati poseban ukus. Ostaviti da se prohladi, pa secite na kocke ili šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)