BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
Pohovani slatki hleb
Sastojci:
100 g badema u listićima
3 jaja
250 ml mleka
3 kašike brašna
1 prstohvat soli
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice ekstrakta badema
6 tankih kriški hleba (ili 12 iz bageta)
3 kašike suncokretovog ulja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bademe u listićima tostirajte, pa ih, kada poprime zlatnu boju, izvadite iz vrelog tiganja. Pleh obložite pek-papirom. U velikoj činiji pomešajte jaja, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i ekstrakt badema. Umočite hleb sa obe strane, pa ga stavite na pripremljeni pleh i stavite u frižider na sat vremena (ili preko noći). Zagrejte ulje u tiganju. Pospite hleb bademima s jedne strane i pecite ga nekoliko minuta sa svake strane. Pre serviranja pospite šećerom u prahu ili prelijte medom - i poslužite sa svežim bobičastim voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice
Ćufte od starog hleba poslužite uz gulaš ili sos od paradajza.
ISKORISTITE STARI HLEB Za brzinski ukusan doručak ili večeru
Jednostavan recept za brzi obrok ili užinu.
PRŽENICE SA CIMETOM Mirišljavi zalogaji za lep početak dana
Predlažemo vam slatki doručak uz šolju mleka ili čaja.
I vrapci na granama znaju NIŠTA SE NE BACA! Bajat hleb će odlično da posluži za PREUKUSNE MAFINE
Stari hleb je nepresušni izvor inspiracije. Osim prženica, možete napraviti i ove jednostavne afine. Brzo su gotovi, nećete morati da perete puno posuđa, a možete ih i jesti s nogu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)