Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.
Puding od hleba sa grožđicama
Sastojci:
8 kriški hleba (belog)
2 šake suvog grožđa
3 kašike šećera u prahu
3 jaja
300 ml mleka
1,5 kašika putera
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašičica muskatnog oraščića
Priprema:
Vatrostalnu posudu i kriške hleba namažite puterom. Na dno rasporedite polovinu kriški hleba koje ste isekli na trouglove. Pospite kašikom šećera i polovinom suvog grožđa. Pokrijte drugim slojem hleba i ponovite postupak. Posle toga umutite tri jajeta i dodajte mleko. Prelijte smesu preko hleba i ostavite da odstoji 10-20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Pospite sa malo cimeta i muškatnog oraščića i ostatkom šećera i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
ISKORISTITE BAJAT OD JUČE Zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, ma prste da poližeš!
Ukusan obrok će biti spremani za 20 minuta. Sastojke prilagodite količini starog hleba koji imate.
NEMA BRŽEG DORUČKA Prženi sendvič sa jednim sastojkom daje snagu za sve obaveze
Sendvič možete zagrejati u tiganju ili tosteru.
ODLIČNA VEČERA Iskoristite stari hleb i napravite lažnu picu za 20 minuta!
Brza večera ili doručak od ostataka koje imate u frižideru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)