Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi

alo.rs/I. V.

19:09

Slatki kutak 0

Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.

Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Shutterstock

 

Puding od hleba sa grožđicama

Sastojci:

8 kriški hleba (belog)

2 šake suvog grožđa

3 kašike šećera u prahu

3 jaja

300 ml mleka

1,5 kašika putera

1 kašičica mlevenog cimeta

1 kašičica muskatnog oraščića

Priprema:

Vatrostalnu posudu i kriške hleba namažite puterom. Na dno  rasporedite polovinu kriški hleba koje ste isekli na trouglove. Pospite kašikom šećera i polovinom suvog grožđa. Pokrijte drugim slojem hleba i ponovite postupak. Posle toga umutite tri jajeta i dodajte mleko. Prelijte smesu preko hleba i ostavite da odstoji 10-20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Pospite sa malo cimeta i muškatnog oraščića i ostatkom šećera i poslužite.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading