I vrapci na granama znaju NIŠTA SE NE BACA! Bajat hleb će odlično da posluži za PREUKUSNE MAFINE
Stari hleb je nepresušni izvor inspiracije. Osim prženica, možete napraviti i ove jednostavne afine. Brzo su gotovi, nećete morati da perete puno posuđa, a možete ih i jesti s nogu.
Mafini od bajatog hleba
Sastojci:
400 g starog hleba
5 jaja
1 kašika šećera
1 vanilin šećer
350 ml mleka
Priprema:
Kalupe za mafine namažite puterom. Umutite jaja s mlekom i šećerom, a hleb isecite na kockice. Hleb prelijte pripremljenom smesom, ostavite da upije tečnost, pa rasporedite u kalup za 12 mafina.
Pecite 25 minuta na 180 stepeni, da mafini dobiju zlatnu boju. Ostavite ih u kalupu 5 minuta i izvadite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta
Idealno je za brzi doručak, s nogu.
BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.
LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)