I vrapci na granama znaju NIŠTA SE NE BACA! Bajat hleb će odlično da posluži za PREUKUSNE MAFINE
Stari hleb je nepresušni izvor inspiracije. Osim prženica, možete napraviti i ove jednostavne afine. Brzo su gotovi, nećete morati da perete puno posuđa, a možete ih i jesti s nogu.

Možda vas zanima:

IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta
Idealno je za brzi doručak, s nogu.

BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.

BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.

LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
Mafini od bajatog hleba
Sastojci:
400 g starog hleba
5 jaja
1 kašika šećera
1 vanilin šećer
350 ml mleka
Priprema:
Kalupe za mafine namažite puterom. Umutite jaja s mlekom i šećerom, a hleb isecite na kockice. Hleb prelijte pripremljenom smesom, ostavite da upije tečnost, pa rasporedite u kalup za 12 mafina.
Pecite 25 minuta na 180 stepeni, da mafini dobiju zlatnu boju. Ostavite ih u kalupu 5 minuta i izvadite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)