NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice
Ćufte od starog hleba poslužite uz gulaš ili sos od paradajza.
Sastojci:
500 g starog hleba
200 ml mleka
100 g slanine
1 crni luk
2 jaja
2 kašike prezli
30 g maslaca
1 kašičica peršuna
so, biber
Priprema:
Hleb isecite na kockice, propržite u tiganju bez masnoće. Kad se ohladi prelijte toplim mlekom i pustite da odstoji 10 minuta. Luk iseckajte sitno, a slaninu na kockice i prodinstajte na maslacu. Dodajte u natopljen hleb. Dodajte i sitno naseckan peršun, so, biber, jaja i prezle. Dobro izmešajte i pustite da odstoji 15 minuta. Mokrim rukama formirajte loptice željene veličine i stavljajte u provrelu posoljenu vodu. Kuvajte 10-15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.
BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)