NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice

Trpeza/ V.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Ćufte od starog hleba poslužite uz gulaš ili sos od paradajza.

NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice
Shutterstock

Sastojci:

500 g starog hleba

200 ml mleka

100 g slanine

1 crni luk

2 jaja

2 kašike prezli

30 g maslaca

1 kašičica peršuna

so, biber

Priprema:

Hleb isecite na kockice, propržite u tiganju bez masnoće. Kad se ohladi prelijte toplim mlekom i pustite da odstoji 10 minuta. Luk iseckajte sitno, a slaninu na kockice i prodinstajte na maslacu. Dodajte u natopljen hleb. Dodajte i sitno naseckan peršun, so, biber, jaja i prezle. Dobro izmešajte i pustite da odstoji 15 minuta. Mokrim rukama formirajte loptice željene veličine i stavljajte u provrelu posoljenu vodu. Kuvajte 10-15 minuta. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading