NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice
Ćufte od starog hleba poslužite uz gulaš ili sos od paradajza.

Sastojci:
Možda vas zanima:

Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.

BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
500 g starog hleba
200 ml mleka
100 g slanine
1 crni luk
2 jaja
2 kašike prezli
30 g maslaca
1 kašičica peršuna
so, biber
Priprema:
Hleb isecite na kockice, propržite u tiganju bez masnoće. Kad se ohladi prelijte toplim mlekom i pustite da odstoji 10 minuta. Luk iseckajte sitno, a slaninu na kockice i prodinstajte na maslacu. Dodajte u natopljen hleb. Dodajte i sitno naseckan peršun, so, biber, jaja i prezle. Dobro izmešajte i pustite da odstoji 15 minuta. Mokrim rukama formirajte loptice željene veličine i stavljajte u provrelu posoljenu vodu. Kuvajte 10-15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

REFORMA TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, sa čokoladom i orasima
Raskošna poslastica skupog ukusa.

PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.

GURMANSKA PASTIRSKA PITA Slasno predjelo koje će vas dugo držati sitim
Sočna i slasna, prste da poližete.

USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mirisna i mekana, oduševiće goste na svečanoj trpezi
Mekana i vazdušasta, savršenog ukusa.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)