PRHKE ŠTRUDLICE SA DŽEMOM Jeftine su i toliko dobre da nikada više nećete kupiti one iz prodavnice!
Napravite domaće keksiće od nekoliko sastojaka.
Sastojci:
500 g mekog brašna
250 g margarina
180 g kisele pavlake
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
I još:
2 kašike džema/marmelade po želji
50 g šećera u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešati brašno i vanilin šećer, dodati omekšali margarin, šećera u prahu, pavlaku i umesiti testo. Odmah na pobrašnjenoj podlozi razvući oklagijom oblik pravougaonika debljine 5 mm. Iseći na trake 8 cm širine i po sredini svake staviti džem. Pažljivo urolati, pritisnuti malo na sastavu i staviti u pleh obložen pek papirom. Iseći na štrudlice željene dužine. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Treba da ostanu skoro bele. Kada se ohlade posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!
DESERT U ČAŠI Kremasta poslastica od čokolade, brzo rešenje kad vam se prijede nešto slatko!
Slatkiš će biti gotov za 10 minuta, a svi će ga obožavati!
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Lepši je od klasičnih knedli, brže se napravi, a obožavaju ga sve generacije!
Ako volite mekane, voćne kolače, ovo je pravi izbor za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)