ČUVENI CRNAC BEZ JAJA Sve sastojke imate, samo izmešate i ispečete!

Trpeza/ V.V.

19:31

Slatki kutak 0

Jeftin, izdašan kolač koji svi vole.

kolač
Shutterstock

Crnac bez jaja

Sastojci:

3 čaše (od jogurta) jogurta

3 čaše brašna

1 čaša šećera

4 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

1 čaša ulja

Preliv:

100 g čokolade za kuvanje

1/4 margarina (60 g)

100 ml mleka

3 kašike šećera

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, pa dodajte jogurt i ulje. Kašikom izmešajte i sipajte u podmazan pleh (20x30 cm). Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.

Preliv: Istopite margarin, dodajte mleko, šećer i čokoladu i na tihoj vatri mešajte da se čokolada i šećer istope. Prelijte kolač i kada se ohladi, isecite ga i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading