Nedoljivi kolačići sa jabukama: Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša

Alo.rs/I.V.

13:20

Kulinarski globus 0

Garantujemo da ovako ukusne kolačiće skoro niste probali

Nedoljivi kolačići sa jabukama: Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša
Shutterstock

Sastojci:

1 jabuka

250 g glatkog brašna

1/2 praška za pecivo

50 g gustina

2 kašike šećera

120 g putera

1/2 kašike cimeta

1 jaje

Priprema:

Izmešajte šećer i puter, pa dodajte jaje. Polako dodajte i ostale sastojke. Brašno ubacite poslednje i kratko mesite rukama. Jabuku iseckajte na sitne kockice i umešajte u testo. Testo zamotajte u foliju i stavite na hlađenje, najbolje preko noći. Od testa oblikujte male kuglice veličine oraha, uvaljajte ih u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Pecite otprilike 10 minuta u dobro na 170 stepeni.
 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading