Nedoljivi kolačići sa jabukama: Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša

Izvor: Alo.rs/I.V.

13:20

Kulinarski globus 0

Garantujemo da ovako ukusne kolačiće skoro niste probali

Nedoljivi kolačići sa jabukama: Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša
Shutterstock

Sastojci:

1 jabuka

250 g glatkog brašna

1/2 praška za pecivo

50 g gustina

2 kašike šećera

120 g putera

1/2 kašike cimeta

1 jaje

Priprema:

Izmešajte šećer i puter, pa dodajte jaje. Polako dodajte i ostale sastojke. Brašno ubacite poslednje i kratko mesite rukama. Jabuku iseckajte na sitne kockice i umešajte u testo. Testo zamotajte u foliju i stavite na hlađenje, najbolje preko noći. Od testa oblikujte male kuglice veličine oraha, uvaljajte ih u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Pecite otprilike 10 minuta u dobro na 170 stepeni.
 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading