ČOKOLADA I VIŠNJE, NEODOLJIV SPOJ Fantastičan kolač od bajatog hleba
Slatkiš kojem niko ne može odoleti.
Čokoladni kolač sa višnjama
Sastojci:
300 g bajatog hleba
150 g mlevenog keksa
800 ml mleka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
300 g odleđenih višanja
200 g čokolade
2 kašike kakaoa
2 jaja
3 kašike šećera
Priprema:
Izmrvljen stari hleb, vanilin šećer, prašak za pecivo i mleveni keks pomešajte, pa dodajte oceđene višnje. Ulijte 200 ml mleka. U ostatak mleka ubacite čokoladu i kakao, zagrejte na tihoj vatri da se čokolada otopi. U smesu od hleba dodajte šećer i umućena jaja, a zatim i čokoladnu smesu, pa promešajte. Izručite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Ako izađe suva kada je zabodete, kolač je gotov.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
FANTASTIČNI ĆUROSI SA ČOKOLADOM Španski slatkiš koji vole u celom svetu
Španski uštipci sa čokoladom mogu biti slatki doručak ili užina za celu porodicu.
JEFTIN, A BOŽANSTVEN KOLAČ Ima i koru i fil, a u njega ide SAMO 1 JAJE!
Odličan slatkiš za celu porodicu.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)